Универзитет Св. Кирил и Методиј
Факултет за електротехника и инфомациски технологии
Институт за телекомуникации

 мапа на сајтот         контакт МК  EN fb   
Text footer
 

09.05.2011 Награда најдобро демо на DySPAN  2011 

На една од најпрестижните конференции од областа на когнитивното радио DySPAN2011 под покровителство на IEEE, демо платформата развиена од тимот на WINGroup ја освој наградата Best Demo Award.

Демото воедно е и прва реализирана платформа за добивање на REM (Rasio Environment Map) користејќи хетрогени спектрални сензори и ги доби највисоките оценки и од жирито и од присутните на конференцијата.

Ова престижно признание на оваа демо платформа развиена во рамките на FP7 проектот FARAMIR е големо признание на професионалноста, одговорноста и знаењето на членовите на тимот: Даниел Денковски, Валентин Раковиќ, михајло Павлоски, Владимир Атансовски и Лилјана Гавриловска.

Text footer

 УКИМ

 ФЕИТ

 МОН

 ЕТАИ


IEEE ComSoc
Macedonia
 
 

 Агенција за електронски комуникации

 ITU

ETSI

IEEE  

ComSoc