Универзитет Св. Кирил и Методиј
Факултет за електротехника и инфомациски технологии
Институт за телекомуникации

 мапа на сајтот         контакт МК  EN fb   
Text footer
 

06.02.2014 Проф. д-р Зоран Хаџи-Велков и проф. д-р Тони јаневски, челнови на Институтот за телекомуникации, меѓу 10-те најдобри научници на УКИМ за 2013-та  

По втор пат,  Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје, со одлука на Универзитетскиот сенат, им додели признанија на 10 најдобри научници за 2013 година. Како и минатата година така и оваа, членови на Институтот за телекомуникации се најдоа на листата на десетте најдобри. 

Добитници на престижната награди проф. д-р Тони Јаневски и проф. д-р Зоран Хаџи – Велков. Ова е уште една потврда за квалитетот на научно-истражувачката работа која се негува на нашиот Институт и Факултет.

 УКИМ

 ФЕИТ

 МОН

 ЕТАИ


IEEE ComSoc
Macedonia
 
 

 Агенција за електронски комуникации

 ITU

ETSI

IEEE  

ComSoc