Универзитет Св. Кирил и Методиј
Факултет за електротехника и инфомациски технологии
Институт за телекомуникации

 мапа на сајтот         контакт МК  EN fb   
Text footer
 

19.04.2013 Институтот за телекмуникации избран за "Партнер за иновации" на Македонски Телеком и T-Mobile Македонија 

Проектот на Институтот за телекомуникации на ФЕИТ со назив „SmartWine“ , чиј раководител е проф. д-р Лилјана Гавриловска, е еден од петте наградени проекти од Македонски Телеком и Т-Мобиле во рамките на натпреварот „Партнер за иновации“.

На 12.12.2012 година, Македонски Телеком и Т-Мобиле го промовираа проектот „Партнер за иновации“, и на настанот беа повикани да се пријават сите заитересирани иноватори, истражувачи, компании и ентузијасти. Од пријавените 78 апликации, Македонски Телеком и Т-Мобиле избраа 5 проекти кои ќе добијат поддршка во вредност од 100.000 евра.

На 19 април 2013, петок, во 11.30 во City Hall се одржа презентација на наградените проекти, при што на добитниците на наградите им беше врачена плакета.

  • ТКИИ
  • ТКИИ
  • ТКИИ

 УКИМ

 ФЕИТ

 МОН

 ЕТАИ


IEEE ComSoc
Macedonia
 
 

 Агенција за електронски комуникации

 ITU

ETSI

IEEE  

ComSoc