Универзитет Св. Кирил и Методиј
Факултет за електротехника и инфомациски технологии
Институт за телекомуникации

 мапа на сајтот         контакт МК  EN fb   
Text footer
 

Алумни


Дел од членовите на Институтот својата професионална кариера ја продолжиле во реномирани компании и универзитети во земјава и надвор:

- Петар Пепељугоски – IBM

- Љубомир Стрезов - ЕСМ

- Петар Поповски – Универзитет во Алборг

- Сашо Стојановски – LG Electronics Mobilecomm

- Марјан Богатиновски – Asseco ЅЕЕ

- Тони Стојановски – Европски Универзитет

Студенти кои завршиле телекомуникации на ФЕИТ работат во реномирани универзитети и компании во светот: Hewlett-Packard, Ericsson, TNO Nederland, Telstra Australia, RWTH Aachen University Germany, Technical University Darmshtadt Germany, Broadcom, Lancaster University England, Polytechnic University Brooklyn, IMC Financial Markets Nederland

Text footer

 

 УКИМ

 ФЕИТ

 МОН

 ЕТАИ


IEEE ComSoc
Macedonia
 
 

 Агенција за електронски комуникации

 ITU

ETSI

IEEE  

ComSoc