Универзитет Св. Кирил и Методиј
Факултет за електротехника и инфомациски технологии
Институт за телекомуникации

 мапа на сајтот         контакт МК  EN fb   
Text footer
 

30 години Институтот за телекомуникации   

Оваа година се навршуваат 30 години од основањето на Институтот за телекомуникации на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје и точно 40 години од воведувањето на областа Телекомуникации во високото образование на нашиот факултет, а воедно и во Република Македонија.

На ден 20.12.2012 година во амфитеатарот на Факултетот за електротехника и информациски технологии ќе организираме прослава за одбележување на овој, за нас, значаен јубилеј. 

Агендата на настанот е следна:

12:00 часот -  Отворање на јубилејната прослава 
                     Обраќање на Деканот на ФЕИТ 
                     Презентација за развојот на ИТК 
                     Доделување на плакети и благодарници и обраќање на добитниците на плакети

12:35 часот -  Коктел

 УКИМ

 ФЕИТ

 МОН

 ЕТАИ


IEEE ComSoc
Macedonia
 
 

 Агенција за електронски комуникации

 ITU

ETSI

IEEE  

ComSoc